Ihana Marttojen kässäleiri Kärkölässä

Itä- ja Etelä-Hämeen martat päättivät keväällä järjestää yhteisen kässäleirin. Lokakuisena viikonloppuna se vihdoin totetui ja 30 marttaa vietti ihan huippu kässäleiriviikonlopun. Paikaksi valikoitui Kärkölän Kalliopirtti, joka on sopivien kulkuyhteyksien päässä ja kauniilla paikalla järven rannalla. Tilat olivat oikein sopivat käyttöömme; tehdä yhdessä käsitöitä, ruokaa, saunoa ja nukkua.

Leirillä tehtii monelaisia käsitöitä, syötiin herkullista ruokaa, naurettiin paljon ja juteltiin aamusta yömyöhään.

Leiri alkoi perjantai-iltana helpon t-paidasta tehtävän keittiöhuivin ompelulla, sillä marttahan kokkaa aina huivi päässä ja essu edessä. Paidasta huivi -ohje: Klikkaa tästä.
Kekseliäät martat tekivät myös kaksihiippaisia huiveja kolmiohuivin jämäpaloista. Tuli oikein hauskan näköisiä. Myös Kamerun -huiveja valmistui useampi.
Jokaiselle osallistujalle jaettiin omat keittiövuorot ja -ryhmät.
Illalla aloiteltiin Ritvan ohjauksella kukkien virkkausta.
Joulupajassa oli esillä malleja ja ideoita kortteihin ja Outin tekemiin ihaniin koristeisiin.
Parhaan A-ryhmän tekemän perjantaipizzan jälkeen saunottiin ja jutusteltiin käsitöiden lomassa yömyöhään. Tehtiin myös vahvaa sokerilientä ja laitettiin pitsikulhot saunaan kuivumaan. Huomattiin juuston loppuminen, joten seuraavalle päivälle oli pakko järjestää juustonhakureissu. Onneksi saimme loistavan paikallisoppaan reissuun mukaan. :)


 
Lauantain aamiaisen aikana opittiin tärkeää asiaa munien eri kypsyysasteesta ja päästiin heti päivän alussa hyvään vauhtiin reippaalla naurunremakalla.

Kässäpajassa aloitettiin emaloimalla mm. vanhoja kolikoita ja avaimia.
Upeita kiiltäviä ja värikkäitä koruja syntyi monen monta. Helppo ja nopea kylmäemalointi innosti kokeilemaan, mitä kaikkea voi pinnoittaa uudelleen ja saada näin uuden elämän.
Ritva opasti macrame -punontaa ja hienoja amppeleita, kasseja sekä koristeita valmistuikin pikkuhiljaa.
Kumihimopunontaa moni innostui kokeilemaan Eevan opastuksella ja muutamille tuli niihin ihan himo.
Kauniita käsikoruja ja avaimenperiä syntyi melkein liukuhihnalta.

Heijastinkorentoja ja pitsinauhaheijastimia tehtiin turvaksi itselle ja ystäville.Sateenvarjoja tuunattiin suihkuttamalla spraymaalia pitsiliinan päälle. Tavallisista varjoista tuli aivan upeita. Nyt toivotaan usein sateita, jotta päästään hienostelemaan.

Helppo kahden sauman mekon/tunikan ompelu Hannan opastamana innosti kovasti ja saimme ihania mekkoja nopeasti tehtyä. Muotinäytösiä pidettiin uusissa koltuissa.
 
Kahden sauman mekko, pitsituunattu sateenvarjo ja pitsiheijastin.
Vapaakonekirjonta kiinnosti kovasti ja oli monelle uutta. Monta patalappua Allin ohjauksessa kätevällä tavalla syntyi näppärästi.  


Pulla/sieni/grillisuti pyöriteltiin sisalnarusta ja pellavalangasta. Monelle ei ole tullut mieleen, että sen voi tehdä itse. Suteja on kiva tehdä itselle tai antaa lahjaksi.
Luontoaiheinen tietokilpailu Sikun ja Suvin vetämänä innosti martat kovaan kisaan voitosta. Kiperien kysymysten jälkeen löytyi voittajajoukkue, joka pääsee värittelemään kuvia uusilla kynillään.

Päivään sisältyi monet kahvit ja välipalat, maukas lounas ja iltaruoka ahkerien ruokaryhmien tekeminä. Saunomisen jälkeen innostuttiin vielä käsitöitä tekemään, eikä tässä porukassa ollut yhtään kummallista, että joulukortteja aloitettiin askartelemaan puolenyön aikaan. Sitkeimmillä meni aamun pikkutunneille asti.

Sunnuntain aamiaisryhmän luksuskeittiö valmisti oikeaoppisesti 6, 8  ja 10 minuutin munia tilauksen mukaan sekä ihan mahtavan brunssin, joka varmasti päihittäisi monen hotellin aamiaisen.

Aamutuimaan muutama rohkeni kokeilla Minnan ohjauksessa frivolitea; joidenkin mielestä käpy oli "vialllinen", kun solmut eivät asettuneetkaan oikein päin. Onneksi martat osaa ottaa rennosti ja nauru raikui, kun solmuja tuli solmun jälkeen.
Loppusiivous marttojen tapaan 30 ahkeran martan voimin hoitui todella hienosti ja nopeasti. Paikasta tuli pikapikaa aivan siisti, vaikka langanpätkiä ja askartelutavaraa oli valtavat määrät.

Huippuporukassa viikonloppu hurahti nopeasti, joten toivottavasti tapaamme toistekin samoissa merkeissä. Leirin ikäjakauma oli 10 - 75 vuotta ja oli aivan mahtavaa kuinka vanhat ja nuoret opettivat toinen toisiaan. Virkkaus- neulonta ym. käsityövinkkejä jaettiin ahkerasti saunanlauteilla sekä vierihoidossa. Leirillä oli kokoajan yhdessä tekemisen meininki rennolla otteella - marttailua parhaimmillaan.

Tarjan mandalavirkkausta ihastelemassa. Vain elämää :)

Kiitos upeat pääkokkimme Siku ja Suvi sekä tietenkin kaikki ihanat samanhenkiset kässäilijät. Tää oli ihan mahtava juttu! #marttailu #elämäonparastaitsetehtynä


 Kässäilemisiin :)
Kirsi

2 kommenttia:

  1. Olipa upeaa nähtävää. Kyllä olisi mukava kuulua tuohon porukkaan. ! Tsemppiä martat!

    VastaaPoista
  2. Upeita käsitöitä saitte tehdä. Uskon että on ollut kiva viikonloppu ! :-) Kiva oli katsella kuvia, niiden mukana välittyi kivat fiilikset.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina :)